Goendi (2005)

Gegevens

Volledige totem: Noeste Goendi
Geboortedatum: 16/06/1990
Lid van de scouts sinds: 1997-1998
Huidig: Eenheidsleider
Getotemiseerd: 2005, Meeuwen-Gruitrode
Meter: Slechtvalk
Petekinderen: Kangoeroe, Jariboe, Roodborstje

Over de totem

Uiterlijk lijken goendi's veel op cavia's. Net als cavia's hebben ze een compact lichaam met korte benen. Ze hebben vier tenen. De twee middelste tenen van de achtervoeten hebben een soort kam, waaraan ze de naam "kamvingers" te danken hebben. Goendi's eten plantaardig voedsel. Ze leven in de woestijnen en halfwoestijnen van de noord- en zuidranden van de Sahara. Ze zijn overdag actief, hoewel ze 's middags rusten.

Eigenschappen

Knaagdier, lijken op Guinese biggetjes, hebben zandkleurig haar, op de achterkant van hun poten hebben ze een kam van stijve haren waarmee ze hun vacht kammen, leven tussen de rot¬sen, behendig in het beklimmen van rotsen, kunnen zich zeer snel voortbewegen, verraden zich alleen maar als ze bewegen, onopvallend gedrag, leven solitair of in groepjes, het liefst liggen ze uitgestrekt te zonnen, schuw, handige klimmer, aan¬passingsvermogen, ongevaarlijk, slaat niet op de vlucht als men het wil oppakken, zijn enige verdediging is zich dood te houden.